21 Nisan 2008 Pazartesi

Film Festivali Sona Erdi

Bu yıl 27'ncisi düzenlenen İstanbul Film Festivali'nin ödülleri, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Kapanış Galası ve Ödül Töreni'nde sahiplerini buldu. İşte ödül töreninden notlar;

Galada, çağdaş Rus sinemasının en önemli yönetmenlerinden ve Tarkovski'nin tahtına aday gösterilen Alexander Sokurov'a Festival'in "Sinema Onur Ödülü" takdim edildi.

Uluslararası Yarışma'da Altın Lale Ödülü, Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta" adlı filmine verildi.

Uluslararası Yarışma'da Jüri Özel Ödülü'ne ise Alman yönetmen Dennis Gansel'in "Tehlikeli Oyun / The Wave" adlı filmi layık görüldü.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı Yılın En İyi Türk Filmi" ödülü Seyfi Teoman'ın "Tatil Kitabı" adlı filmine verildi.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı Yılın En İyi Türk Yönetmeni" ödülü ise "Nokta" filminin yönetmeni Derviş Zaim'e verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrıca "Yılın En İyi Türk Filmi" ve "Yılın En İyi Türk Yönetmeni"ne 50.000'er YTL değerinde para ödülü de veriyor.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise "Gitmek" filmindeki rolü ile Ayça Damgacı'ya verildi.

Bu yıl Ulusal Yarışma Jürisi'nin seçtiği En İyi Erkek Oyuncu, "Ara" filmindeki rolü ile Serhat Tutumluer oldu.

Ulusal Yarışma'da Jüri Özel Ödülü'ne "Ara" adlı film layık görüldü.

"Sinemada İnsan Hakları" yarışmasındaki Avrupa Konseyi Sinema Ödülü (FACE) ise Çinli yönetmen Li Yang'ın "Kör Dağ / Blind Mountain" adlı filmine verildi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın medya sponsorlarından Radikal Gazetesi tarafından verilen Halk Ödülü'nü ise Uluslararası Yarışma'da Semih Kaplanoğlu'nun "Yumurta"; Ulusal Yarışma'da Çağan Irmak'ın "Ulak" adlı filmleri kazandılar.

Hiç yorum yok: