11 Nisan 2008 Cuma

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler

Sokağın Kralları (Street Kings)
Ludlow (Keanu Reeves) kendi dünyası ile sokaklar arasındaki uçurumu hiçbir zaman aşmamış kıdemli bir polistir. Ancak karısını kaybettikten sonra hayatı keyifsiz, karanlık ve ölümcül bir hâl alacaktır. Görev aldığı polis departmanında yozlaşmaları fark eden Ludlow, partnerinin ölümü ile ilgili dosyada araştırma yaparken, tüm hayatını adadığı ve kendisinin de içinde bulunduğu teşkilâta başkaldırmak zorunda kalır.

Ana Kuzusu (Mama's Boy)
29 yaşındaki Jeffrey annesi Jan ile birlikte yaşamaktadır ve bu yaşamdan da vazgeçmeye hiç niyeti yoktur. Jeffrey’nin hayatı annesi çekici Mert ile tanışınca tehlikeye girer. Mert eve taşınınca Jeffrey annesi ile yeni sevgilisinin ilişkisini sabote etmek için Nora’dan yardım alır. Rekabet gittikçe artarken, herkesi şaşırtan bir gelişme olur ve Jeffrey yavaş yavaş içindeki “yetişkin” i keşfetmeye başlar.

Özellikle Anne rolündeki Diane Keaton'ın performansına güvenerek bu filme gitmeyi düşünüyorum. Pekçok ödül sahibi (Oscar dahil) ünlü oyuncuyu The Godfather filminden Don Michael Corleone'nin (Al Pacino) eşi rolünden hatırlayacağınızı umarım...

Cennet
Can, 7 yaşındayken annesinin ölümü ile yaşadığı büyük travmadan sonra çevresi ile bütün iletişimini koparmış, yaygın tanımla gerizekalı bir gençtir. Düşük zekasına rağmen inanılmaz bir hayal gücüne sahiptir. Annesini hayal dünyasında yaşatmış ve 29 yaşına kadar sadece onunla iletişim kurmuştur.

Bunca yıldır kendi kendine yarattığı cennetin içinde yaşarken bir gün artık o cennette yalnız olmadığını farkeder. Genç ve güzel bir kız da kendisine eşlik etmeye başlamıştır. Bunca yıldır kendi dünyasında kurduğu bu cennetten çıkarılıp başkalarının cennetinde yaşamaya mı mecbur edilecektir?

Kapan (Fermat's Room)
Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için gizemli bir mekana davet edilir. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir.

Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır.

Lanetli Topraklar (The Ruins)
Çok iyi arkadaş olan Amy ile Stacy, yanlarına erkek arkadaşlarını da alarak Meksika’daki turistik bir bölgeye tatile giderler. Arkeolojik kazı bölgesine vardıklarında beklenmedik olaylar meydana gelince korkuya kapılan genç gezginler, eski bir taş yapının tepesine sığınırlar. Orada gizlenmiş ölümcül tehditle yüz yüze kaldıklarında gençler için vahşi bir hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.

Vesaire Vesaire
Mimar Sinan Üniversitesi'nde Tunç Başaran'ın öğrencisi olan Roksen Lülü'nün okul için çektiği kısa filmden yola çıkılarak hayata geçirilen “Vesaire Vesaire”, hayatın aslında vesairelerle biraraya gelmesini ele alıyor.

Sağlığı bozulan ünlü yazar Arda Başar (Rutkay Aziz), içinde bulunduğu koşullardan sıkılıp bir anda yaşadığı şehri değiştirme kararı alır. Nereye gideceği konusunda hiçbir fikri olmadan eşyalarını toplar ve kendisini güney sahillerimizden Marmaris’te bulur..

Bu küçük sahil kasabasında tesadüf sonucu peşpeşe tanıştığı sevimli bir köpek, genç bir kız ve bilge bir ayyaş, Arda’nın hayatının akışını beklenmedik bir şekilde değiştirirler.

Hiç yorum yok: