1 Nisan 2008 Salı

EN KOMİK 1 NİSAN ŞAKALARI...

Evinizden çıkmadan önce 1 Nisan'ın "şakanın evrensel günü" olduğunu unutmamak için önlem alın. Yoksa hiç ummadığınız bir anda şaka kurbanı olabilirsiniz. İşte, Türkiye ve dünyadan ünlü 1 Nisan şakaları:

1957'DE BBC'nin saygın haber programı "Panorama", ılık geçen kış nedeniyle ağaçlarda spagetti yetişmeye başladığını duyurdu.

1962'DE İsveç'in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına çıkan bir teknisyen, ekranın önüne bir naylon kadın çorabı geçirerek renkli televizyon izlenebileceği müjdesini verdi.

1976'DA İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan'da 09.47'de Plüton Jüpiter'in arkasından geçerken sıçrayanların havada uçma hissini yaşayacaklarını söyledi.

1998'DE Burger King USA Today'e verdiği bir sayfalık ilanda solaklar için özel olarak hazırlanmış "whopper" mönüsünü sunacaklarını açıkladı. Şirket ertesi gün bunun şaka olduğunu duyurdu. Ancak müşteriler günlerce bu mönüden istedi.

1 NİSAN 2006 tarihinde Kadıköy- Beşiktaş seferini yapan vapura binen Murat Alas, "üzerinde bomba olduğunu" söyledi. Şakacı, vapur iskeleye yaklaşınca gözaltına alındı ve 2 Nisan'da tutuklandı.
Kaynak : Zekirdek.Com

Hiç yorum yok: